phpBB 3.3.11 är ute!

Här postas allt nytt som händer.
Låst
Användarens profilbild
Sinom
Verified
Administratör
Administratör
Inlägg: 1506
Blev medlem: 2010-11-04 21:24
Svar: 13

phpBB 3.3.11 är ute!

Inlägg av Sinom »

Bild


En ny phpBB-version är ute och finns för nedladdning här!
Notera: Svensk översättning är färdig för denna version och tidigare språkversioner kommer att visa felmeddelanden!

Vi är glada att kunna meddela lanseringen av phpBB 3.3.11 "Berties resa till Zagreb". Den här versionen är en underhållsversion av grenen 3.3.x som ökar den minsta nödvändiga PHP-versionen, lägger till en ny förloppsindikator för sökindex med tillagd statistik, optimerar vårt stöd för PHP 8.2 och lägger till ytterligare säkerhetsförstärkning.

För att säkerställa kompatibilitet med PHP 8 när du använder OAuth-inloggningen har vi beslutat att öka den minsta nödvändiga PHP-versionen till PHP 7.2. Även om vissa operativsystemdistributioner fortfarande kan erbjuda långsiktigt stöd för PHP 7.1, är det inte längre möjligt för oss att erbjuda detta samtidigt som vi stöder nuvarande versioner av PHP.

Det nya förloppsfältet för sökindex kommer att hålla administratörer informerade om hur sökindexeringen fortskrider samtidigt som den visar statistik om det aktuella tillståndet som indexerade inlägg och indexeringsfrekvens. För att optimera vårt stöd för PHP 8.2 har vi löst vissa utfasningar och lagt till förbättrade kontroller för att undvika oväntade biverkningar på grund av ändrat beteende i de senaste PHP-versionerna.

Som ett sätt att ytterligare stärka säkerheten för phpBB har vi ändrat hur överskridandet av det maximala antalet CAPTCHA-försök hanteras. Användare som har försökt lösa en CAPTCHA för många gånger måste nu vänta tills deras session har löpt ut.

Dessutom har vi också förbättrat hanteringen av smileypaket i ACP. Tidigare versioner tillämpade inte smileyformatet lika strikt, vilket gjorde det möjligt för administratörer att eventuellt lägga till JavaScript-kod via dessa. Även om administratörer har vissa friheter, ansåg vi att det inte var förväntat beteende och har lagt till skydd mot detta i den här nya versionen. Vi vill tacka shin24 för att du kontaktade oss angående det här problemet via HackerOne.

Den fullständiga listan över ändringar är tillgänglig i ändringsloggfilen i mappen docs som finns i releasepaketet. Du kan hitta de viktigaste höjdpunkterna i den här utgåvan nedan och en lista över alla problem som åtgärdats på vår tracker på https://tracker.phpbb.com/issues/?filter=16291

Behöver du hjälp med att uppdatera?
Kontakta oss via kontaktformuläret!
- Sinom
Bild
Låst

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster