phpBB 3.3.8 är ute!

Här postas allt nytt som händer.
Låst
Användarens profilbild
Sinom
Verified
Administratör
Administratör
Inlägg: 1506
Blev medlem: 2010-11-04 21:24
Svar: 13

phpBB 3.3.8 är ute!

Inlägg av Sinom »

Bild


phpBB 3.3.8 är ute och finns för nedladdning här!
Notera: Svensk översättning är färdig för denna version och tidigare språkversioner kommer att visa felmeddelanden!

Vi är glada att kunna meddela lanseringen av phpBB 3.3.8 "Bertie: Beer and Summer". Denna version är en underhållsversion av grenen 3.3.x som introducerar en uppskjuten cacherensningsmetod och markerar PHP- och INCLUDEPHP-mallfunktionerna som föråldrade för att de ska tas bort i en framtida utgåva. Det löser också olika problem som rapporterats i tidigare versioner.

Uppskjuten cacherensning gör att tilläggsutvecklare kan utlösa en cacherensning som en del av sin kod som inte exekveras förrän i slutet av begäran. Därför kommer datatillståndet och cachen att förbli konsekventa under hela livslängden för en enskild begäran.

Vi har också beslutat att fasa ut användningen av PHP och INCLUDEPHP som en del av phpBB-mallsyntaxen. Dessa används sällan, har stor potential att orsaka problem eller används felaktigt och har inte heller rekommenderats under en längre tid. Dessa funktioner har nu markerats som föråldrade och kommer inte längre att vara tillgängliga i nästa funktionsversion av phpBB, dvs. 3.4.0 eller 4.0.0.

Fixningarna inkluderar bland annat ett problem med att den inbyggda sökbackend endast returnerar 1 matchning och 1 sida som resultat, och löser problem med emojis i ämnesraden i e-postmeddelanden och e-postbaserade meddelanden.

Den fullständiga listan över ändringar är tillgänglig i changelog -filen i mappen docs som finns i release -paketet. Du hittar de viktigaste höjdpunkterna i den här versionen nedan och en lista över alla problem som är åtgärdade på vår tracker på https://tracker.phpbb.com/issues/?filter=16091

Behöver du hjälp med att uppdatera?
Kontakta oss via kontaktformuläret!
- Sinom
Bild
Låst

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster