phpBB 3.3.2 är ute!

Här postas allt nytt som händer.
Låst
Användarens profilbild
Sinom
Verified
Administratör
Administratör
Inlägg: 1506
Blev medlem: 2010-11-04 21:24
Svar: 13

phpBB 3.3.2 är ute!

Inlägg av Sinom »

Bild


phpBB 3.3.2 är ute och finns för nedladdning här!
Notera: Svensk översättning är färdig för denna version och tidigare språkversioner kommer att visa felmeddelanden!


Vi är glada att meddela lanseringen av phpBB 3.3.2 "Från Bertie med kärlek". Den här versionen är en underhålls- och säkerhetsversion av 3.3.x-grenen som löser ett säkerhetsproblem, introducerar ytterligare härdning och löser olika problem som rapporterats i tidigare versioner.

Tidigare versioner av phpBB från och med 3.2.0 justerade hur formatering togs bort i remsan BBCode-funktionen. Om denna funktion användes i tillägg kan det potentiellt leda till att HTML-enheter avkodas och kodas oväntat och därför resulterar i reflekterad XSS. Vi vill tacka n0bodysec för att du på ett ansvarsfullt sätt har lämnat ut detta för oss.

Ytterligare härdning har införts för ACP-konfigurationsinställningarna för Jabber-funktionaliteten. Sidan matar inte längre ut kommunikationsinnehållet medan inställningarna justeras. Vi vill tacka Cory Billington för att hon rapporterade detta till oss via HackerOne.

De fixade problemen inkluderar bland annat ett cirkulärt beroende när cron-uppgifter beror på kontrollerhjälparen, problem med rullgardinsmenyer, inkonsekventa marginaler när du använder zoom i en webbläsare och ett fel när du skapar säkerhetskopior på PostgreSQL 12+.
Utöver detta kommer behörigheterna nu att följa en mer naturlig ordning i ACP och den maximalt tillåtna bifogade filstorleken visas för användarna.

Hela listan över ändringar finns i changelog-filen i docs-mappen som finns i släpppaketet. Du hittar de viktigaste höjdpunkterna i den här utgåvan på wiki på https://wiki.phpbb.com/Release_Highlights/3.3.2 och en lista över alla problem som fixats i vår tracker på https://tracker.phpbb.com/issues /? filter = 15390

Behöver du hjälp med att uppdatera?
Kontakta oss via kontaktformuläret!
- Sinom
Bild
Låst

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster