phpBB 3.2.2 är ute!

Här postas allt nytt som händer.
Låst
Användarens profilbild
Sinom
Verified
Administratör
Administratör
Inlägg: 1506
Blev medlem: 2010-11-04 21:24
Svar: 13

phpBB 3.2.2 är ute!

Inlägg av Sinom »

Bild


phpBB 3.2.2 är ute och finns för nedladdning här!
Notera: Svensk översättning är färdig för denna version och tidigare språkversioner fungerar inte!


Vi är glada att meddela utgåvan av phpBB 3.2.2 "Berties nyårsupplösning". Den här versionen är en underhålls- och säkerhetsutgåva av 3.2.x-avdelningen som åtgärdar ett säkerhetsproblem, lägger till ett mindre funktionstillägg samt fastställande av olika problem som rapporterats i tidigare versioner.

Tidigare versioner begränsade inte de tillåtna systemen för webbadresser i profilfälten och tillåter därför att användarna också anger webbadresser med javascriptprogrammet. Detta är nu förbjudet. Tänk alltid på att externa webbadresser kan vara osäkra. Därför rekommenderas att du inte klickar på några webbadresser som kan vara misstänkta för dig. Vi vill tacka "aaaimg" för att avslöja denna fråga till vårt utvecklingsteam.

Som en mindre funktion tillägg stöder phpBB nu även Memcached-caching.
De fasta problemen inkluderar bland annat problem vid uppdatering från phpBB-versioner 3.0.5 och äldre, felaktig bildstorlek detekteras för uppladdade filer, suddiga forum och ämnesikoner i vissa webbläsare och problem med att ta bort föräldralösa bilagor när ett stort antal föräldralösa bilagor är närvarande.

Vi skulle också vilja notera att på grund av förändringar i vårt beroende är minsta förväntade PHP-version nu PHP 5.4.7. PHP-versionerna mellan 5.4.0 och 5.4.6 kommer sannolikt att fortsätta att fungera men kan orsaka oväntade biverkningar. Om du påverkas av detta bör du uppgradera till en nyare, säker version av PHP.
Förutom att PHP 7.2 nu stöds av phpBB 3.2. Se till att dina tillägg är kompatibla innan du uppgraderar.

Den fullständiga listan över ändringar finns i changelog-filen i docs-mappen som finns i release-paketet. Du hittar viktiga höjdpunkter i den här utgåvan på wikien på https://wiki.phpbb.com/Release_Highlights/3.2.2 och en lista över alla problem som är fasta på vår spårare på https://tracker.phpbb.com/issues /? filter = 14391
- phpBB.com

Behöver du hjälp med att uppdatera?
Kontakta oss via kontaktformuläret!
- Sinom
Bild
Låst

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster