phpBB 3.3.3 är ute!

Här postas allt nytt som händer.
Låst
Användarvisningsbild
Sinom
Administratör
Administratör
Inlägg: 1489
Blev medlem: 2010-11-04 21:24
Svar: 9
Ort: Tranemo
Kontakt:

phpBB 3.3.3 är ute!

Inlägg av Sinom »

Bild


phpBB 3.3.3 är ute och finns för nedladdning här!
Notera: Svensk översättning är färdig för denna version och tidigare språkversioner kommer att visa felmeddelanden!


Vi är glada att meddela lanseringen av phpBB 3.3.3 "Bertie Triple Distilled". Denna version är en underhållsversion av 3.3.x-grenen som ger stöd för MySQL 8 och PHP 8 och löser olika problem som rapporterats i tidigare versioner.

Från och med den här versionen stöder vi officiellt installationer av phpBB när du använder MySQL8 och / eller PHP 8. Se till att alla installerade tillägg också är kompatibla innan du försöker uppgradera till någon av dessa.

De fixade problemen inkluderar bland annat ett SQL-fel som inträffar på tomma data i profilfält av typnummer, och rullgardinsmenyerna fungerar inte korrekt i mobilvyn.

Dessutom har vi börjat använda GitHub Actions för att köra våra automatiserade tester som en del av vår kontinuerliga integrationsprocess (CI). Vårt anpassningsteam har förberett instruktioner för hur man använder GitHub Actions för att testa Extensions för att hjälpa Extensions-utvecklare med att skapa en egen CI.

En annan förändring som kan påverka förlängningsförfattare är övergången till att använda Composer 2 i phpBB. På grund av hur autoladdare ingår i tillägg är det för närvarande inte möjligt att också använda Composer 2 inuti tillägg. Tills detta problem har lösts, fortsätt använda Composer 1 för dina tillägg.

Hela listan över ändringar finns i changelog-filen i docs-mappen som finns i släpppaketet. Du hittar de viktigaste höjdpunkterna i den här utgåvan på wiki på https://wiki.phpbb.com/Release_Highlights/3.3.3 och en lista över alla problem som fixas i vår tracker på https://tracker.phpbb.com/issues/?filter=15590

Behöver du hjälp med att uppdatera?
Kontakta oss via kontaktformuläret!
- Sinom
Bild

Låst

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster