Photoshop CS3 Extended

Diskutera vad som helst mellan himmel och jord! :)

Moderator: Moderatorgrupp

Användarvisningsbild
yuriman
Medhjälpare
Medhjälpare
Inlägg: 364
Blev medlem: 2007-01-13 21:25
Ort: Stockholm
Kontakt:

Photoshop CS3 Extended

Inlägg av yuriman »

Jag har Adobe Photoshop CS3 Extended och undrar hur man gör länkar i bilden om det går i photoshop eller var det något annat program
Yuriman

Användarvisningsbild
Kail
Administratör
Administratör
Inlägg: 2935
Blev medlem: 2003-06-03 13:53
Ort: Linköping/Stockholm
Kontakt:

Re: Photoshop CS3 Extended

Inlägg av Kail »

Jag föredrar Fireworks, Photoshop är ett sådant monster att ha att göra med.

Vad menar du med länkar i bilder?
Jakob Persson - Grundare av phpBB Sverige - IT-konsult - http://www.jakob-persson.com
The Complete phpBB Template Design Guide

Användarvisningsbild
Marcus
Administratör
Administratör
Inlägg: 4321
Blev medlem: 2004-01-07 22:12
Ort: Skövde
Kontakt:

Re: Photoshop CS3 Extended

Inlägg av Marcus »

Menar nog "klickbara" ytor...

Gör du genom att flytta över bilden i Imageready, kan inte CS3 Ext. Men i CS gör man så...

/marcus
Marcus Farrington - Administratör på phpBB Sverige
OBS! På förekommen anledning ges ingen support via PM.

Webb- & Drupalutvecklare på Webbyrå Grebban.

Användarvisningsbild
Kail
Administratör
Administratör
Inlägg: 2935
Blev medlem: 2003-06-03 13:53
Ort: Linköping/Stockholm
Kontakt:

Re: Photoshop CS3 Extended

Inlägg av Kail »

Enklast är att använda Dreamweaver och göra hotspots där. Du kan rita rektanglar, cirklar och polygoner.

Du kan även skapa knappar av liknande slag i FW, det är betydligt enklare än att använda det där jäkelskapet ImageReady.
Jakob Persson - Grundare av phpBB Sverige - IT-konsult - http://www.jakob-persson.com
The Complete phpBB Template Design Guide

Användarvisningsbild
Marcus
Administratör
Administratör
Inlägg: 4321
Blev medlem: 2004-01-07 22:12
Ort: Skövde
Kontakt:

Re: Photoshop CS3 Extended

Inlägg av Marcus »

Möjligt, men om han nu har Photoshop (och där igenom Imageready) så är det ju lämpligt att svara vart man hittar det... :-)

Hittade du det yuriman?

/marcus
Marcus Farrington - Administratör på phpBB Sverige
OBS! På förekommen anledning ges ingen support via PM.

Webb- & Drupalutvecklare på Webbyrå Grebban.

Användarvisningsbild
yuriman
Medhjälpare
Medhjälpare
Inlägg: 364
Blev medlem: 2007-01-13 21:25
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Photoshop CS3 Extended

Inlägg av yuriman »

ska kolla när jag kommer hem
Yuriman

Användarvisningsbild
Kail
Administratör
Administratör
Inlägg: 2935
Blev medlem: 2003-06-03 13:53
Ort: Linköping/Stockholm
Kontakt:

Re: Photoshop CS3 Extended

Inlägg av Kail »

Jag är inte så van vid IR, jag suckar djupt när jag måste ha med fanskapet att göra och tvingar mig till det, sedan har jag ont i huvudet resten av dagen. :)
Jakob Persson - Grundare av phpBB Sverige - IT-konsult - http://www.jakob-persson.com
The Complete phpBB Template Design Guide

Användarvisningsbild
Kjell
Hedersmedlem
Hedersmedlem
Inlägg: 4510
Blev medlem: 2006-11-11 23:35
Ort: Den Haag, Holland
Kontakt:

Re: Photoshop CS3 Extended

Inlägg av Kjell »

Har inte provat för jag har inte hittat funktionen , kan man få någon mer hint hur man gör.
Kan göra det i andra program, men det är kul att lära sig något nytt också :)
/Kjelle KonsultPoolen * Facebook * Twitter * MODx Verkstan
Brukar sova lite efter 29:e timman och Ingen support via PM!

Användarvisningsbild
yuriman
Medhjälpare
Medhjälpare
Inlägg: 364
Blev medlem: 2007-01-13 21:25
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Photoshop CS3 Extended

Inlägg av yuriman »

[There is no ImageReady CS3, so you can either convert the GIF using ImageReady CS2, or you can try the following steps (posted by Scott Weichert on the Photoshop forum; haven't tried 'em myself):

1) File > Open from PSCS3 (Drag/drop will not work)

2) Select the gif and choose "Quicktime video" from the format drop down.

This opens the gif as a timeline animation

3) from the Animation Panel flyout choose "Flatten Frames To Layer"

4) From the flyout again choose "Make Frames From Layers"

5) From the flyout again choose "Convert to Frame Animation"

This will leave the first frame blank, simply delete it. It will also leave
1 layer containing the original "video" --J.]

Källa: http://blogs.adobe.com/jnack/2007/05/gu ... n_mig.html
Om inte det går i Photoshop CS3 Extended så kan man inte göra det i imageready CS2
Yuriman

Användarvisningsbild
Marcus
Administratör
Administratör
Inlägg: 4321
Blev medlem: 2004-01-07 22:12
Ort: Skövde
Kontakt:

Re: Photoshop CS3 Extended

Inlägg av Marcus »

Från och med CS3 tog man bort ImageReady, man hänvisar till att alla dess funktionen (med vissa undantag) finns i Photoshop istället.

Just "ImageMaps" är en sådan funktion som är undandtagen. :evil:

För detta hänvisar man till att den funktionen istället finns i Fireworks CS3. :evil:

/marcus
Marcus Farrington - Administratör på phpBB Sverige
OBS! På förekommen anledning ges ingen support via PM.

Webb- & Drupalutvecklare på Webbyrå Grebban.

Användarvisningsbild
Kjell
Hedersmedlem
Hedersmedlem
Inlägg: 4510
Blev medlem: 2006-11-11 23:35
Ort: Den Haag, Holland
Kontakt:

Re: Photoshop CS3 Extended

Inlägg av Kjell »

Tack marcus, letade men hittade det inte. Det är sånt här som gör att man kan tappa hår.
/Kjelle KonsultPoolen * Facebook * Twitter * MODx Verkstan
Brukar sova lite efter 29:e timman och Ingen support via PM!

Användarvisningsbild
yuriman
Medhjälpare
Medhjälpare
Inlägg: 364
Blev medlem: 2007-01-13 21:25
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Photoshop CS3 Extended

Inlägg av yuriman »

ok då vet jag det :(
Yuriman

Användarvisningsbild
yuriman
Medhjälpare
Medhjälpare
Inlägg: 364
Blev medlem: 2007-01-13 21:25
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Photoshop CS3 Extended

Inlägg av yuriman »

Tänkte också fråga hur man gör så att det inte blir vita prickar när man har genomskinlig bakgrund
Yuriman

Användarvisningsbild
Kjell
Hedersmedlem
Hedersmedlem
Inlägg: 4510
Blev medlem: 2006-11-11 23:35
Ort: Den Haag, Holland
Kontakt:

Re: Photoshop CS3 Extended

Inlägg av Kjell »

Är det vita/gråa rutor du menar så är det sättet man visar det på i Photoshop för transparans.
/Kjelle KonsultPoolen * Facebook * Twitter * MODx Verkstan
Brukar sova lite efter 29:e timman och Ingen support via PM!

Användarvisningsbild
yuriman
Medhjälpare
Medhjälpare
Inlägg: 364
Blev medlem: 2007-01-13 21:25
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Photoshop CS3 Extended

Inlägg av yuriman »

nej det blir vita prickar ifall man sätter det som logga för phpbb, drupal och andra sidor som har en annan färg än vit
Yuriman

Skriv svar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster