Kopia på annan port för utveckling?

Diskussion av datorer, inte bara i rent tekniska aspekter utan även i politiska och filosofiska.

Moderator: Moderatorgrupp

Användarvisningsbild
Björn
Medlem
Medlem
Inlägg: 87
Blev medlem: 2008-01-27 14:50
Ort: Göteborg

Kopia på annan port för utveckling?

Inlägg av Björn » 2011-05-10 01:24

Hej, mitt ordinarie forum uppdaterades nog inte i tid så jag får inte till fullgod uppgradering. För att inte sabba/störa forumet så vill jag köra en utvecklingskopia på min egen dator på samma router/nätverk.

Vad jag vill är att ha en kopia på annan dator men med annat portnummer.
Drar jag över kopia till annan dator, inkl. databas, funkar det fram till att jag loggar in, då hoppar den automatiskt över till ordinarie adress, tappar alltså portnummret (adress.se:xx).

Kopior av hemsidor, bloggar och allt annat funkar utmärkt på detta separata portnummer.

Användarvisningsbild
Marcus
Administratör
Administratör
Inlägg: 4321
Blev medlem: 2004-01-07 22:12
Ort: Skövde
Kontakt:

Re: Kopia på annan port för utveckling?

Inlägg av Marcus » 2011-05-10 23:25

Hej Björn!

Läs gärna: http://www.phpbb-se.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=4490

Stämmer detta in på din tråd, eller är detta egentligen en supportförfråga?

/marcus
Marcus Farrington - Administratör på phpBB Sverige
OBS! På förekommen anledning ges ingen support via PM.

Webb- & Drupalutvecklare på Webbyrå Grebban.

Användarvisningsbild
Björn
Medlem
Medlem
Inlägg: 87
Blev medlem: 2008-01-27 14:50
Ort: Göteborg

Re: Kopia på annan port för utveckling?

Inlägg av Björn » 2011-05-28 10:05

Var bara ute efter tips på lösning från någon på forumet.
Sent svar eftersom jag inte klickat i "Meddela mig när tråden besvaras". Sällan det behövs, får kolla mina inställningar.

Användarvisningsbild
Marcus
Administratör
Administratör
Inlägg: 4321
Blev medlem: 2004-01-07 22:12
Ort: Skövde
Kontakt:

Re: Kopia på annan port för utveckling?

Inlägg av Marcus » 2011-06-01 21:41

Då flyttar jag det...
Marcus Farrington - Administratör på phpBB Sverige
OBS! På förekommen anledning ges ingen support via PM.

Webb- & Drupalutvecklare på Webbyrå Grebban.

Användarvisningsbild
Björn
Medlem
Medlem
Inlägg: 87
Blev medlem: 2008-01-27 14:50
Ort: Göteborg

Re: Kopia på annan port för utveckling?

Inlägg av Björn » 2011-08-28 00:11

Tja, inte heller här kommer det något tips. Tydligen ovanligt att något labbat med detta.

Användarvisningsbild
Marcus
Administratör
Administratör
Inlägg: 4321
Blev medlem: 2004-01-07 22:12
Ort: Skövde
Kontakt:

Re: Kopia på annan port för utveckling?

Inlägg av Marcus » 2011-08-31 21:32

Ooops! En tråd som inte fått ett svar, det du kan testa är att sätta manuella inställningar för serveras i din kopia. Dvs. Så att du tvingar fram exakt den domän (och port) som du vill tillhöra... då ska den inte hamna på din live-server.
Marcus Farrington - Administratör på phpBB Sverige
OBS! På förekommen anledning ges ingen support via PM.

Webb- & Drupalutvecklare på Webbyrå Grebban.

Användarvisningsbild
Peetra
Hedersmedlem
Hedersmedlem
Inlägg: 3279
Blev medlem: 2007-06-09 21:38
Ort: Finland
Kontakt:

Re: Kopia på annan port för utveckling?

Inlägg av Peetra » 2011-09-01 13:29

Tydligen ovanligt att något labbat med detta.
Portarna har jag snällt lämnat ifred i forumkopie-sammanhang.

Inget problem alls att ha kopia på samma forum, på två ställen, på samma adress med egen katalog. Jag har inte ens tänkt på att man sku kunna lösa det via annan port, men varför inte. Lite att hämta vatten över ån dock, tycker jag.

Orsaken till att det strular är enkel och lösningen likaså. Då man har en kopia av forumet, så ändrar man ju först enbart databas inkl. lösen till databasen i config.php. Sen loggar man in på kopian. Då kommer det, som är lite trixigt. Man ska klicka sig till adminpanelen före man skickas vidare automagiskt. Man hamnar å klicka två gånger på länken Administrationspanel En för att nå till admin-login och sedan en gång till, genast då den försöker redirecta själv. Hinner man inte före redirecten är det kört. Men man brukar hinna och det är bara första gången man loggar in på kopian man behöver göra det. Så då man kommit in i kopians ACP, så går man till SERVERKONFIGURATION --> Serverinställningar --> Skriptsökväg: och skriver in rätt sökväg där.

Det ordinarie forumet har jag på forum.mammapappa.com och forumet, som jag stjälper med diverse experiment på forum.mammapappa.com/peetra. Det första har scriptsökväg / och det senare /peetra å allt fungerar helt toppen, förutom att jag ibland hamnar att tömma kakorna då sessionerna går sönder i samband med att jag svappar mellan riktiga forumet och kopian.

Happy labbing!
// Peetra.

Användarvisningsbild
Marcus
Administratör
Administratör
Inlägg: 4321
Blev medlem: 2004-01-07 22:12
Ort: Skövde
Kontakt:

Re: Kopia på annan port för utveckling?

Inlägg av Marcus » 2011-09-01 14:23

Där man skriver in domännamnet så skriver man istället för doman.com in följande doman.com:portnummer

T.ex. doman.com:8080 (som är en vanlig extra port för HTTP-servern)

/marcus
Marcus Farrington - Administratör på phpBB Sverige
OBS! På förekommen anledning ges ingen support via PM.

Webb- & Drupalutvecklare på Webbyrå Grebban.

Skriv svar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst