Vad en MOD är och hur den fungerar

Frågor kring MODdar (modifikationer) för phpBB 2.0.x.

Moderatorer: Supportgrupp, Moderatorgrupp

Användarvisningsbild
Kail
Administratör
Administratör
Inlägg: 2935
Blev medlem: 2003-06-03 13:53
Ort: Linköping/Stockholm
Kontakt:

Vad en MOD är och hur den fungerar

Inlägg av Kail » 2005-12-20 16:09

Allmänt om MODdar
En MOD, eller MODifikation som ordet står för, är en fil med instruktioner för ändringar man kan göra i ens phpBB-filer. Vissa moddar kräver bara förändringar, andra innehåller egna extra filer. Genom att utföra dessa ändringar och lägga till dessa filer i din phpBB-katalog på servern kan du ändra på existerande funktioner i phpBB eller lägga till nya.

Installation
En MOD "installerar" man genom att följa instruktionerna. Detta är relativt enkelt (men tar ofta lång tid) och det enda du behöver är ett bra program för att redigera textfiler, exempelvis ConText (som är gratis, http://www.context.cx). Du öppnar helt enkelt .txt (eller .mod) filen som finns i ZIP-filen du laddade ned och öppnar och ändrar i de filer som anges. Ofta är det klokt att använda Edit-> Find (Redigera -> Sök...) för att hitta den kod man söker. Var noga med att du också ser till radnummer, och var medveten om att dessa kan variera om du redan varit och lagt till saker i dina .php-filer.

Viktigt
Kom ihåg att ALLTID göra säkerhetskopior på de filer du ändrar så att du kan gå tillbaka till den tidigare oförändrade versionen ifall något inte funkar som tänkt. Du bör också göra en säkerhetskopia av din databas.

Mer detaljerad information om hur du läser en MOD hittar du här
http://www.phpbb-se.com/forum/viewtopic.php?t=1734
Jakob Persson - Grundare av phpBB Sverige - IT-konsult - http://www.jakob-persson.com
The Complete phpBB Template Design Guide

Låst

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster