Kan jag skippa tabeller ur databasbackup inför konvertering?

Detta är ett arkiv för phpBB2 Support, Diskussion, MODar, Stilar och översättningar. Den tillhandahålls endast för referensändamål.

Moderatorer: Supportgrupp, Moderatorgrupp

Användarvisningsbild
Peetra
Hedersmedlem
Hedersmedlem
Inlägg: 3279
Blev medlem: 2007-06-09 21:38
Ort: Finland
Kontakt:

Kan jag skippa tabeller ur databasbackup inför konvertering?

Inlägg av Peetra » 2009-07-26 11:24

Jag ska konvertera ett forum och funderade på ifall jag skulle strunta i att ta backup på tabellerna som är för search (ska alltså konvertera på annan server, ev. hemma) söktabbellerna är ju jämförelsevist jättestora och de ska ju ändå inte användas i phpBB3. Speciellt om jag jobbar med databasen hemma, så kommer det begränsningar emot som är alldeles löjliga, då jag och WAMP inte jämt är överens. :oops:

Jag funderade att jag skulle kopiera in de tabellerna från ett tomt phpBB2-forum inför konverteringen, så att konverteringsscriptet ändå har alla tabeller att jobba med. Vad tror ni om denna ide? :) Spelar det nån roll om jag tar tomma tabeller ur 2.0.19 då forumet är ett 2.0.17?

(Jag har nog tagit ibruk mysqldumper, men den verkar ha säkerhetsbuggar då den ännu är i RC-skede, så jag använder den då ogärna annanstans än bara hemma.)

Peetra.

Användarvisningsbild
Marcus
Administratör
Administratör
Inlägg: 4321
Blev medlem: 2004-01-07 22:12
Ort: Skövde
Kontakt:

Re: Kan jag skippa tabeller ur databasbackup inför konvertering?

Inlägg av Marcus » 2009-07-26 16:03

Ja, eftersom du ändå bygger om sökindex efter konverteringen så behöver du inte spara de tabellerna, i vart fall inte dess data.

För jag antar att det är phpBB2 -> phbBB3 vi pratar om.

/marcus
Marcus Farrington - Administratör på phpBB Sverige
OBS! På förekommen anledning ges ingen support via PM.

Webb- & Drupalutvecklare på Webbyrå Grebban.

Användarvisningsbild
Peetra
Hedersmedlem
Hedersmedlem
Inlägg: 3279
Blev medlem: 2007-06-09 21:38
Ort: Finland
Kontakt:

Re: Kan jag skippa tabeller ur databasbackup inför konvertering?

Inlägg av Peetra » 2009-07-26 17:00

oja, det är det vi talar om. :) Kul projekt jag har på G nu, lite mer än bara konvertera. ;)

Användarvisningsbild
Peetra
Hedersmedlem
Hedersmedlem
Inlägg: 3279
Blev medlem: 2007-06-09 21:38
Ort: Finland
Kontakt:

Re: Kan jag skippa tabeller ur databasbackup inför konvertering?

Inlägg av Peetra » 2009-07-27 15:58

Ja, jag tömde dem via en liten soptunna i phpMyAdmin och det gick så bra så. Bild

Användarvisningsbild
Holger
Support
Support
Inlägg: 6492
Blev medlem: 2004-06-09 08:32
Ort: Hannover/Tyskland
Kontakt:

Re: Kan jag skippa tabeller ur databasbackup inför konvertering?

Inlägg av Holger » 2009-08-02 13:04

mysqldumpern har inga säkerhetsbuggar.
Dumpern skyddas via htaccess och htpasswd.
Det har för några veckor sedan släppts en ny version med en massa fixar.

Jag använder mysqldumpern (olika versioner) på mina livesajter sedan flera år tillbaka och har även flyttat sajter flera gånger med hjälp av dumpern utan några som helst problem.
Holger Gremminger
Ingen support via PM!

Automatiserad backup av din databas med MYSQLdumper! Nu med helsvenskt gränssnitt.
Nytt: http://www.mysqldumper.se!

Hitta en expert! Registrera dig som expert!
http://www.phpbbexperts.com

Användarvisningsbild
Marcus
Administratör
Administratör
Inlägg: 4321
Blev medlem: 2004-01-07 22:12
Ort: Skövde
Kontakt:

Re: Kan jag skippa tabeller ur databasbackup inför konvertering?

Inlägg av Marcus » 2009-08-02 22:26

Hyggligt långt utläggning om en parentes i ursprungsinlägget... ;-)

/marcus
Marcus Farrington - Administratör på phpBB Sverige
OBS! På förekommen anledning ges ingen support via PM.

Webb- & Drupalutvecklare på Webbyrå Grebban.

Användarvisningsbild
Holger
Support
Support
Inlägg: 6492
Blev medlem: 2004-06-09 08:32
Ort: Hannover/Tyskland
Kontakt:

Re: Kan jag skippa tabeller ur databasbackup inför konvertering?

Inlägg av Holger » 2009-08-03 08:03

Japp!
Holger Gremminger
Ingen support via PM!

Automatiserad backup av din databas med MYSQLdumper! Nu med helsvenskt gränssnitt.
Nytt: http://www.mysqldumper.se!

Hitta en expert! Registrera dig som expert!
http://www.phpbbexperts.com

Slacker
Aktiv medlem
Aktiv medlem
Inlägg: 166
Blev medlem: 2007-07-15 07:56

Re: Kan jag skippa tabeller ur databasbackup inför konvertering?

Inlägg av Slacker » 2009-08-04 07:14

Jag har använt också MySQLDumper i 2-3 år på min sajt och utan problem. Min är också lösenordsskyddad.

Skriv svar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst