centrera ett "table" i både IE och FF?

Frågor kring forumdesign (teman/themes) för phpBB 3 (3.0.0 eller senare).

Moderatorer: Supportgrupp, Moderatorgrupp

Skriv svar
Xoffis
Medlem
Medlem
Inlägg: 35
Blev medlem: 2009-09-09 19:51

centrera ett "table" i både IE och FF?

Inlägg av Xoffis » 2011-05-20 17:23

Hej!

nu söker jag lite hjälp med mitt forum igen!

det är som så att jag kör ju phpbb3 med temat twillightBB som bygger på subsilver2

förutom standard forumet så har jag ett par reklamrutor som är c:a 650pix breda och sedan har jag en "mchat" som inte häller har hela forumets bredd (tycker det är snyggast så)

i IE är allt centrerat och jätte snyggt, å då jag endast kör med IE så har jag varit nöjd, men nu har jag fått respons av många användare som kör FF att varken reklamen eller chatten är centrerad utan ligger till vänster! wtf tänkt jag, lånade en dator med FF och kollade, mkt riktigt, allt ligger till vänster =/

hur löser jag detta? kollade lite snabbt på google å hittade att man kan använda sig av <div align="center"> men då centreras ju allt i tabellen? inte alls snyggt, då text och liknande i tabellen skall ligga till vänster...

läste vidare men allt jag hittade va massa CSS kod, (jag kan ingenting om CSS) men är verkligen FF så "trög" att den inte klarar av att centrera saker utan att blanda in CSS? om nu så är fallet hoppas jag att någon är villig att hjälpa mig med kod för att centrera allt snyggt!

Tack på förhand

MVH

Användarvisningsbild
Sinom
Administratör
Administratör
Inlägg: 1411
Blev medlem: 2010-11-04 21:24
Ort: Tranemo
Kontakt:

Re: centrera ett "table" i både IE och FF?

Inlägg av Sinom » 2011-05-23 21:09

Hej Xoffis!

Kan du bistå med en länk till din sida?

Hugs :ugeek:
Bild

Användarvisningsbild
Peetra
Hedersmedlem
Hedersmedlem
Inlägg: 3279
Blev medlem: 2007-06-09 21:38
Ort: Finland
Kontakt:

Re: centrera ett "table" i både IE och FF?

Inlägg av Peetra » 2011-05-24 07:29

Du bör nog ladda ner Firefox, för att själv kunna se resultatet. Att koda för webben med bara IE att testa i är rätt udda numera.

Ett bra sätt är att kolla sin kod är att mata in sin sida i http://validator.w3.org/ Om den ger fel, så får man ofta räkna med att det inte funkar så bra i alla webbläsare.
Xoffis skrev:men är verkligen FF så "trög" att den inte klarar av att centrera saker utan att blanda in CSS?
Att placera grejjer med CSS har varit webbstandard ett bra tag.

Användarvisningsbild
pralbin
Ny medlem
Ny medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: 2011-07-17 17:24
Kontakt:

Re: centrera ett "table" i både IE och FF?

Inlägg av pralbin » 2011-07-17 17:28

Som Sinom säger så borde du använda FF istället för IE. Många fler migrerar till FF från IE och det är bättre på alla sätt och vis :)

Användarvisningsbild
Holger
Support
Support
Inlägg: 6500
Blev medlem: 2004-06-09 08:32
Ort: Hannover/Tyskland
Kontakt:

Re: centrera ett "table" i både IE och FF?

Inlägg av Holger » 2011-07-19 13:28

Var säger Sinom något om IE och FF?

Hörre du PR-Albin, om du bara vill sprida din länk i sedvanligt SEO-maner så tror jag att du har hamnat i fel forum. :wink:

Sedan tror jag inte att IE är på något sätt utslagen. Den används fortfarande mycket flitigt, även om många inte gillar det.
Holger Gremminger
Ingen support via PM!

Automatiserad backup av din databas med MYSQLdumper! Nu med helsvenskt gränssnitt.
Nytt: http://www.mysqldumper.se!

Hitta en expert! Registrera dig som expert!
http://www.phpbbexperts.com

Användarvisningsbild
Marcus
Administratör
Administratör
Inlägg: 4321
Blev medlem: 2004-01-07 22:12
Ort: Skövde
Kontakt:

Re: centrera ett "table" i både IE och FF?

Inlägg av Marcus » 2011-07-19 14:19

Holger skrev:Var säger Sinom något om IE och FF?
Nej inte Sinom, men Peetra nämner det. Man kan råka skriva fel namn... eller? :|

/marcus
Marcus Farrington - Administratör på phpBB Sverige
OBS! På förekommen anledning ges ingen support via PM.

Webb- & Drupalutvecklare på Webbyrå Grebban.

Användarvisningsbild
Holger
Support
Support
Inlägg: 6500
Blev medlem: 2004-06-09 08:32
Ort: Hannover/Tyskland
Kontakt:

Re: centrera ett "table" i både IE och FF?

Inlägg av Holger » 2011-07-19 14:30

Givetvis! :D
Holger Gremminger
Ingen support via PM!

Automatiserad backup av din databas med MYSQLdumper! Nu med helsvenskt gränssnitt.
Nytt: http://www.mysqldumper.se!

Hitta en expert! Registrera dig som expert!
http://www.phpbbexperts.com

Användarvisningsbild
Peetra
Hedersmedlem
Hedersmedlem
Inlägg: 3279
Blev medlem: 2007-06-09 21:38
Ort: Finland
Kontakt:

Re: centrera ett "table" i både IE och FF?

Inlägg av Peetra » 2011-07-20 08:20

Jag är så tyst och försynt, jag, så pralbin märkte nog inte att jag finns. :mrgreen:

Användarvisningsbild
Holger
Support
Support
Inlägg: 6500
Blev medlem: 2004-06-09 08:32
Ort: Hannover/Tyskland
Kontakt:

Re: centrera ett "table" i både IE och FF?

Inlägg av Holger » 2011-07-20 08:32

:lol:
Holger Gremminger
Ingen support via PM!

Automatiserad backup av din databas med MYSQLdumper! Nu med helsvenskt gränssnitt.
Nytt: http://www.mysqldumper.se!

Hitta en expert! Registrera dig som expert!
http://www.phpbbexperts.com

Fiddee
Ny medlem
Ny medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: 2011-08-17 16:58

Re: centrera ett "table" i både IE och FF?

Inlägg av Fiddee » 2011-08-17 17:00

Jaghar precis samma problem.... alternativet är om det går att justera kategoritexten och vänsterställa den?

Användarvisningsbild
Kjell
Hedersmedlem
Hedersmedlem
Inlägg: 4510
Blev medlem: 2006-11-11 23:35
Ort: Den Haag, Holland
Kontakt:

Re: centrera ett "table" i både IE och FF?

Inlägg av Kjell » 2011-08-17 18:17

Peetra skrev:Jag är så tyst och försynt, jag, så pralbin märkte nog inte att jag finns. :mrgreen:
Lägger mig på rygg en stund :lol:
/Kjelle KonsultPoolen * Facebook * Twitter * MODx Verkstan
Brukar sova lite efter 29:e timman och Ingen support via PM!

Skriv svar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst