LäsMig Före Du Postar / FAQ

Här kan du ställa frågor om problem med och drift av phpBB 3 (3.0.0 eller senare). Det är här du bör skapa en tråd om du har ett problem, vill ställa en fråga och vill ha ett svar. Gäller det något annat, var vänlig bläddra nedåt på sidan.

Moderatorer: Supportgrupp, Moderatorgrupp

Kategoriregler
Här kan du ställa frågor om problem med och drift av phpBB 3 (3.0.0 eller senare). Det är här du bör skapa en tråd om du har ett problem, vill ställa en fråga och vill ha ett svar. Gäller det något annat, var vänlig bläddra nedåt på forumindex.

Klicka här för att se våra allmänna forumregler.
Låst
Användarvisningsbild
Sinom
Administratör
Administratör
Inlägg: 1473
Blev medlem: 2010-11-04 21:24
Svar: 3
Ort: Tranemo
Kontakt:

LäsMig Före Du Postar / FAQ

Inlägg av Sinom »

Välkommen till phpBB-se.com. För allas trevnad, ber vi dig vänligen att läsa forumets regler såväl som följande riktlinjer före du postar.

I. Uppdatera/Konvertera
 • Den support som erbjuds gällande phpBB 2.0.x är väldigt liten. Då vi hellre förespråkar en uppdatering eller konvertering till den senaste versionen utav phpBB 3.0.x istället. Om du driver ett forum med en version äldre än phpBB 3.0.x så finns det support att få, men det bör noteras att vi riktar oss till större delen av support för de senaste versionerna.

  Om du vill konvertera ditt phpBB 2.0.x forum till phpBB 3.0.0, vänligen använd den inkluderade konverteraren i phpBB 3.0.0-paketet. För eventuella frågor, vänligen skapa ett inlägg efter Supportmallgeneratorn i phpBB 3 - Support
II. Är du på rätt ställe?
 • Här följer en lista utav de phpBB 3.0.x forum som finns på denna sida med respektive beskrivningar. Vänligen posta ditt inlägg i rätt forum. Då det gynnar näste frågeställare lika mycket som användaren som ger support. I varje forum finns det gällande anslag och information som berör just det forumet, läs igenom dessa före du postar.
 • Har du full tillgång till filerna/databasen?
  Om du söker support men saknar full tillgång till phpBB-filerna, eller till din databas, så bör du söka hjälp direkt från din host. En sådan host använder en modifierad version utav phpBB som vi inte kan ge support för.
 • Installerade du phpBB på egen hand?
  Forum som har blivit installerade utav webbhotellets egen service, kan endast få en begränsad support då en sådan installation är från början modifierad, varpå de problem du må stöta på inte är relaterade till phpBB-filerna.
  Om någon annan installerade forumet åt dig, vänligen kontrollera så att du förstår installationen och utifall några filer var ändrade.
 • Vart ska jag söka MOD-support?
  Om det är en MOD som någon på det svenska forumet har skapat, så kommer det att finnas en tråd dedikerad till just den MODden. Då ska du söka support i den tråden. Om MODden är nedladdad från det engelska forumet phpBB.com, så kommer det likaså där finnas en tråd för just den MODen, där skaparen är uppmanad att ge support så länge MODden är gällande. Det finns MOD-support att få i den mån den kan ges i [3.0.x] MODdar.
 • Om jag behöver hjälp med installation/konfigurering utav PHP, MySQL, Apache, etc.?
  Det finns många forum som är speciellt inriktade med just dessa ämnen. Gör en Google-sökning på "MySQL hjälp forum" så kommer du att finna forum som gladeligen besvarar dina frågor.


  III. Söka
  • Hjälp dig själv
   • De flesta frågor som ställs har redan blivit ställda och besvarade. Genom att söka kommer du spara dig själv tiden det skulle ta att vänta på ett svar. Innan du startar en ny tråd, vänligen gör en sökning samt kolla igenom följande sida: Vanliga problem
    • Hur ändrar jag i mina filer?
     Supportartiklar - Hur man ändrar i filer

     IV. Be om hjälp
     • Supportforum
      • Tänk på att de som hjälper dig, gör så i den mån de har tid och intresse.Vi tjänar inga pengar på detta och vi betalar för webbhotellet ur egen ficka. Tänk på följande när du ställer en fråga:
       • Många av de som söker support här verkar inte förstå villkoren för vårt ideella arbete och är ibland otrevliga och krävande - vi vill poängtera att en sådan attityd inte leder till några positiva resultat. Vi har dock som policy att försöka besvara alla frågor inom 2 till 3 dagar.
       • Skriv en relevant rubrik så att andra kan avgöra ifall de kan hjälpa dig eller känna igen problemet och behöver hjälp med samma sak. Exempel på dåliga rubriker/titlar är: "Hjälp", "phpBB", "Jag vet inte vad ska göra!".
       • Vi ber er att inte skriva era inägg i BARA VERSALER, fetstil, stor stil eller ljus text eller överanvändande utav punkter. Detta gäller även titeln.
       • När du startar en ny tråd, se till att fylla i Supportmallgeneratorn. Om du inte kan svaret till en fråga, lämna det tomt. Kom dock ihåg, att desto fler detaljer vi vet om ditt forum, desto lättare blir det för oss att hjälpa dig.
     • IRC
      • Om du vill ha hjälp via IRC, så är du välkommen att söka den via #phpbb på irc.freenode.net. Här är det engelska som gäller. Du kan dock leta upp @Sinom i listan och söka support på svenska.
     • Övrigt
      • Vänligast, kom ihåg att PMa eller e-posta funktionärer för support inte ger dig snabbare hjälp.
       Alla supportfrågor skall tas på forumet för allas gynning.
Vänligen,
- Supportgruppen

Notis: Skicka gärna ett PM om du har frågor eller funderingar kring detta inlägg.
Bild

Låst

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster